Проекти  

Летни истории с коне

През това лято Рийчаут ще изпълнява проект, който има за цел предотвратяване на изолацията на 16 деца от уязвими групи (деца лишени от родителска грижа и деца бежанци). Проектът Летни истории с коне е финансиран от Столична програма "Социални иновации".

Основните дейности по проекта са:
1. Ателие за летни истории, което ще включва образователни и творчески занимания. За дейностите екипа на Рийчаут ще разработи Дневник, който да помага на децата да записват новите си знания, интересни факти за конете, впечатленията от общуването с тях и от ездата като спорт.
2. Езда и грижи за конете - за децата ще бъдат организирани посещения на конна база "Хан Аспарух", където инструктурите от ездови клуб "Свети Георги" ще ги запознаят с отглеждането на коне. Всяко дете ще получи и своите 20 урока по езда.
3. Изложба - В нея ще бъдат събрани и представени рисунки, плакати, презентации, колажи и дневниците на децата изработени по време на заниманията в ателието.

Бюджет: 6 989,60 лв. 

 


              

Работната тетрадка с познавателни упражнения за кончета с помощта, на която децата да откриват нови неща, като им се задават подходящи опростени въпроси, за да се опитат на базата на опита си, да си представят „какво би било“. 

Автор: Никол Карапеева
Фондация Рийчаут

 

 Ръководство за учителя. В книжката присъстват пояснения за някои упражнения и идеи за съпътстващи въпроси/игри.

Автор: Никол Карапеева
Фондация Рийчаут

 

 

 

 

 


 


 

От изложбата:
Автор: Нур Алхуши, Сирия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако желаете да получите Работната тетрадка и/или Ръководството за учителя може да направите запитване чрез контактната форма на сайта. 


Фондация Рийчаут