Нашият екип  

Доброволци

Казвам се Калина Вутова и съм компютърен аниматор. Занимавам се и с рисуване. В началото благодарение на студиото, в което работя - Ubisoft, се присъединих към няколко от заниманията, организирани от Рийчаут. Децата много обичат да рисуват и ми се стори хубаво да имат възможност да го правят по-често с някой, който да им помага, когато имат нужда. Доброволец съм в Рийчаут, защото е организация, която освен всичко друго им помага да се чувстват ценни, полезни и да развиват себе си. И защото мисля, че всички деца имат нужда да мислят, да фантазират и да общуват, създавайки красиви неща.

 

Аз съм Мая Николова и се занимавам с контролинг, финанси и счетоводство. От няколко години отделям част от свободното си време за Рийчаут и помагам на децата с трудната математика. Мисля, че точно времето е най-ценният ресурс в 21 век и всяка минута прекарана с тези деца, дали в уроци или просто в комуникация, е много важна. Именно затова съм доброволец в тази организация и се надявам, че заедно успяваме да помогнем за развитието им.

 

 

Здравейте, аз съм Милена Младенова, завършила съм 91. Немска езикова гимназия, София, и Университет Манхайм, Германия, специалност Бизнес Администрация. Като доброволец в Reachout се занимавам индивидуално с деца по математика. Знанията по математика са една от основите на всеки функционално грамотен човек, и за мен е едновременно удоволствие и предизвикателство да разкривам отделните теми по интерес начин за децата, показвайки им колко е релевантна математиката за ежедневието им. Вярвам, че заниманията с деца, лишени от родителски грижи, са особено важни за тях самите, не само защото попълват пропуските в знанията си, а и защото получават внимание и уважение, необходими за изграждане на тяхната увереност. За първи път съм в ролята на преподавател и имам мотивация да продължавам, а организирането на занятията с децата в Reachout е лесно и напълно съвместимо с работата ми в частна компания.
 
 
 
Здравейте! Аз съм Невена Хайдиняк, доброволец в Рийчаут в продължение на вече четири години. През това време съм работила с няколко деца на възраст между осем и петнадесет години, помагайки им в усвояването на уроците по български и английски език, както и в натрупването на социален опит в общуването, споделянето, изразяването.
Завършила съм специалностите философия и английски език в Софийския университет и се занимавам от години с преподаване и преводи. Вярвам в личния ангажимент и в личния принос, в това, че едно човешко същество се учи най-добре от друго. В Рийчаут за мен това е взаимен процес между нас и децата, радостен, често труден, но винаги обогатяващ. Огромното предизвикателство относно децата в т.нар. институции е как да бъдат включени в тъканта на обществото. Единственият отговор е - чрез общуване.
 
 

Здравейте! Аз съм Никол Карапеева. Студент съм в Националната художествена академия, специалност "Реставрация", преди това се обучавах в специалност  "Иранистика" в СУ. През това време участвах като доброволец в обучение по български на деца, търсещи закрила у нас.
В Рийчаут.БГ имам занимания по персийски с две деца от Афганистан, които живеят в България от няколко години. Доброволец съм в тази организация защото вярвам в настоящето и бъдещото, и в пълноценността на всички деца. В това, колко е важен начинът на общуване. Защото искам да участвам в процесите на създаване на едно по-добро, здраво и ангажирано общество и смятам, че Рийчаут.БГ допринася за това.

 

Здравейте, аз съм Олга Дикова. Завършила съм екология в ЛТУ,  в последните няколко години работя в сферта на социалните дейности. Доброволец съм в Рийчаут вече 4 години, и мога само да съм благодарна за това. В началото помагах с уроците по български език на няколко момчета, а в момента се занимавам индивидуално с едно от тях. За тези години с децата станахме близки, лятото прекрваме и няколко дена зааедно на лагери в планината. Наблюдавам как се развиват и порасват, и според мене подкрепата, която получават от Рийчаут е много важна и полезна. Доброволец съм защото виждам резултата от услилията и желанието, с които всички ние помагаме за успешното и пълноценно развитие на тези деца. С голямо удоволствие прекрвам част от времето си с тях, било учейки, играйки или общувайки. Радвам се, че открих Рийчаут и мога да съм част от живота на децата.

 

Казвам се Теодор Войников и в свободното си време помагам доброволно на  Рийчаут.БГ с това, което умея най-добре - писането. Участвам в изготвянето на материали за сайта на организацията и превеждам текстове от български на английски. Професионалният ми опит започна като журналист в сайта 3e-news.net, а по-късно и във вестник Сега, където покривах теми от областите екология, енергетика и икономика. След това работих в продължение на 3 години като старши експерт Връзки с обществеността в AMI Communications, а през май 2015 се преместих в Хюлет-Пакард България.
Причината да избера Рийчаут.БГ е че вярвам в силата на образованието – да създава възможности, да провокира социална промяна, да интегрира, но най-вече да овластява децата от непривилигировани групи да направляват сами съдбата си. Ето защо подкрепям каузата на Рийчаут.БГ - запълвайки дупките в образователната система да дадат възможност на маргинализираната част от нашите деца да развият пълния си потенциал и да водят продуктивен живот, допринасяйки за развитието на цялото общество.


Фондация Рийчаут